کیا اپیروس

«کیا اپیروس» را می توان جزو اولین تلاش های جدی کمپانی «کیا» در راستای ارائه یک خودروی بزرگ و لوکس دانست. خودرویی که در سال ۲۰۰۳ به بازار معرفی و عرضه شد و هر چند در ابتدا با طراحی نه چندان زیبای خود تیغ انتقادها را به روی خود دید، رفته رفته و با یک بازنگری بسیار مثبت در سال ۲۰۰۷ جای خود را در میان مشتریان باز کرد. فیس لیفت این کره ای کشیده نیز در میانه دهه هشتاد وارد ایران شد و علیرغم فرصت کمی که برای ورود به بازار داشت خوش درخشید، و هم فروش خوبی را تجربه کرد و هم نامی خوب از خود به جای گذاشت.

 

طراحی کلی

ظاهر اپیروس بیش تر به سدان های بزرگ آمریکایی می خورد تا یک سدان لوکس کره ای. شاید چندان جوان پسند نباشد اما به واقع با خودرویی هماهنگ طرف هستیم. شماتیک اجزای بدنه حالت تخم مرغی دارد و کشیدگی کاملاً جلب توجه می کند. شاید یکی از عوامل موفقیت نسبی اش در ایران هم همین کشیدگی است. در نمای جلو دو چراغی که به سبک «بنز» و «لینکلن» های دهه قبل طرح شده است و آن روزها حسابی بازارش داغ بود، با فرم کاپوت نمایی تهاجی ساخته است. راهنمای بزرگ هم در زیر سپر، کشیده و ساده است که با یک زه سعی شده متفاوت باشد، همچنین بسیار جلب توجه می کند.

در نمای کناری سادگی بدنه کاملاً جلب توجه می کند که خوب سلیقه ای است و می توانید برداشت آزاد داشته باشید که زیبا هست یا نه، اما در مجموع، اضافه کاری دیده نمی شود و بیش تر شبیه سدان های بزرگ تشریفاتی است. اما کیفیت زه ها و قطعات پلاستیکی چندان بالا نیست. ستون ها نیز زیبا هستند و به خصوص ستون c خبر از آرامش درون کابین می دهد.

نمای پشتی نیز کپی خوبی از آمریکایی های مشهور است،‌ اما طرح قابل تأملی است. قطعات کرومی بیش از هر چیزی جلب توجه می کنند و سراگزوزها نیز، به خصوص  زمانی که اتومبیل روشن است، جذابیت کار را دوچندان می کنند. اما سپر مانند سپر جلو در نهایت سادگی کار شده است و اصلا ًهیجان انگیز نیست. درِ صندوق هر چند فرم زیبایی دارد، اما می شد ورودی بهتری برای فضای صندوق عقب بزرگش داشته باشد. چراغ ها و گرافیک آن ها اما نقطه عطفی هستند، زیرا هم زیبا هستند و هم متفاوت و در شب کاملاً متمایز جلوه می کنند.

 

   

 

درون خودرو آرامش خاصی دارد. کیفیت مواد به کاررفته چندان بالا نیست، اما راضی کننده است. مونتاژ نیز در حد و اندازه سایر هموطنانش است. در نگاه اول، دکمه های زیاد آن شما را کمی گیج می کند، اما پس از مدتی ارگونومی خوب شما را کاملاً آشنا خواهد کرد. صفحه نمایش کوچک میان داشبورد با پس زمینه آبی رنگ، اطلاعات مفیدی به شما می دهد. دسته دنده و فرمان خوش دست هستند، اما کیفیت چرم فرمان چندان بالا نیست. در مقابل، کیفیت تریم چوب آن بیش از بقیه قسمت هاست. صندلی ها اصطلاحاً ایرانی پسند هستند و نسبت به رقبایی چون «آزرا» و «سوناتا» راحت تر به نظر می رسند. فضای عقب نیز برای ۳ سرنشین با جثه متوسط خوب است.

 

اطلاعات موتوری

اپیروس های موجود در ایران از یک موتور ۶ سیلندر ۲۴ سوپاپ با حجم ۳۷۷۸ سی سی تنفس طبیعی بهره می برند که قابلیت تولید ۲۶۶ اسب بخار در دور ۶۰۰۰ و گشتاور ۳۵۳ نیوتن متر در دور ۴۵۰۰ را دارند. قدرت موتور نیز توسط یک گیربکس ۵ سرعته تیپ ترونیک به محور جلو منتقل می شود تا شتابی معادل ۷٫۵ ثانیه را به این سدان ۱۸۰۰ کیلوگرمی هدیه دهد. مصرف سوخت نیز به صورت ترکیبی معادل ۱۰٫۹ لیتر عنوان شده است.

 

امکانات رفاهی

اپیروس همچنان که گفته شد جزو اولین تلاش های کیا برای ارائه یک سدان لوکس پس از ورشکستگی اواخر قرن پیش است. به همین دلیل در این خودرو نسبت به سن و سالش شاهد امکانات خوبی هستیم. از جمله:

کروزکنترل ، کنترل پایداری ، کنترل کشش تعلیق الکترونیکی ، سنسور باران ، سنسور جلو و عقب ، ترمز ضد قفل ، سامانه توزیع نیروی ترمز، ترمز کمکی ، ترمز پارک پدالی ، اتولایت ، فرمان ۴ حالته هیدرولیکی حساس به سرعت با روکش چرمی ، پخش اینفینیتی با ۸ اسپیکر۶ کیسه هوا ، ورود بدون کلید ، کول باکس ، سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه ، صندلی برقی ۸ حالته برای راننده و ۴ حالته برای سرنشین جلو ، سانروف

 

 

جدوا مشخصات فنی
حجم موتور 3800 سی سی
قدرت متور 266 اسب بخار
تعداد سیلندر 6 سیلندر
حداکثر سرعت 230کیلومتر بر ساعت 
شتاب صفر تا صد 7.5 ثانیه
نوع سوخت بنزین
مصرف سوخت ترکیبی 11 لیتر
کلاس بدنه سدان 

 

۱۱ اسفند ۱۴۰۰, ساعت ۸:۳۰
14 بازدید
نویسنده : گروه خبری توکاپوت
درخواست مورد نظر خود را ثبت کنید: